POMYSŁ NA PIERWSZY POSIŁEK
Owsianka z owocami i orzechami
Składniki:
- 85 g płatków owsianych (ok. 9 łyżek stołowych)
- 1 szt. banan
- 1 szt. kiwi
- 20 g świeżo zmielonych orzechów włoskich (1 średnia garść)
- 15 g świeżo zmielonego siemienia lnianego (1 łyżka stołowa)
- 250 g kefir naturalny 1,5% tłuszczu (osoby aktwyne fizycznie mogą opcjonalnie dodać 1/2 lub 1 pełną miarkę Wheya lub izolatu białka serwatkowego).
Przygotowanie:
1. Owoce obrać i pokroić.
2. Płatki owsiane zalać wrzątkiem i odcedzić po 10 minutach.
3. Orzechy i len zmielić w młynku do kawy, a następnie wymieszać wszystkie składniki razem ze sobą.
4. Kefir można wypić osobno lub dodać na wierzch potrawy.
Smacznego